انواع خرما
معرفی نام و همراه عکس انواع خرما در ایران و جهان
انواع خرما,انواع خرمای صادراتی ایران,انواع خرما در جهان,انواع خرمای ایران,انواع خرما خوزستان,انواع خرماها,انواع خرمای خوزستان,انواع خرما و خواص آن,انواع خرما در خوزستان,انواع خرما در دنیا,انواع خرماهای ایران,انواع خرما ایران,انواع خرمای ایران,انواع خرمای ایرانی,انواع خرماهای ایرانی,انواع درخت خرما در خوزستان,انواع خرماهای خوزستان,انواع خرماهای بوشهر,انواع خرماهای استان بوشهر,انواع خرماها در ایران,کالری انواع خرماها,نام انواع خرماها,انواع خرما و فواید آن,انواع خرما و خواص آنها
در این مطلب از سایت جسارت به معرفی نام و همراه عکس انواع خرما در ایران و جهان می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خرما با نام علمی Phoenix dactylifera گیاهی تک لپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد. به میوهٔ نرسیده خرما، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.
انواع خرما
این میوه در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش می یابد. عده ای خاستگاه آن را هندوستان میدانند و باستان شناسان معتقدند کاشت این درخت به پنج هزار سال پیش برمی گردد. گفته میشود که نخل خرما از ایران به چین برده شده و در کشورهای اروپایی مانند اسپانیا کشت شد. این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارند. این میوه به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان بوده همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریه مفید است. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می دهد. همچنین، به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه نیز می شود. ایران ما جزو کشورهایی است که در بسیاری از مناطق آن از جمله جنوب شرقش خرما به خوبی عمل می آید و شاید بتوان گفت ایران جز کشورهایی است که بهترین خرما را دارد. تا کنون طعم چند نوع از خرماهای ایران را چشیده اید؟ آیا گران ترین خرمای ایران را می شناسید؟ آیا می دانید که جنوب ایران بیش از ۷۰ نوع خرمای رنگارنگ با خواص متفاوت کشت و برداشت می شود؟
بیشتر بخوایند :
دسر خرما
خرما و فشار خون
خرما در اوایل بارداری
میوه خرما جزو میوه های سته میباشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بوده است.درخت خرما در نواحی گرمسیری و نیمهگرمسیری، از جمله ایران پرورش مییابد. با اینکه خاستگاه آن را میانرودان، عربستان و شمال آفریقا ذکر میکنند ولی بررسیهای علمی، آن را به گونهای به نام علمی P.H. Sivestris که در هندوستان میروید نسبت میدهند. باستان شناسان احداث نخلستانها را به پنج هزار سال پیش نسبت دادهاند زیرا نامی از آن بر لوحههای گلی ۵۰ سده پیش یافتهاند.
انواع خرمای صادراتی ایران
خرمای شکلاتی پیارم، گران ترین خرمای ایران است که مخاطبان داخلی و بین المللی زیادی دارد. خرما، اکسیر بازیافت انرژی و جوانی و شادابی پوست و روح است. خرما، طلای سیاه جنوب ایران و یکی از کالاهایی است که در سراسر کشور برای ساخت و تولید غذاها و نوشیدنی های مختلف از آن استفاده می کنند. خرمای ایران در کنار زعفران، پسته، خاویار و فرش ایرانی در دنیا زبان زد خاص و عام است. خرما، فواید زیادی دارد. مردم دشت و صحرا، از هسته درخت خرما، نان درست می کنند و بعضا این هسته را بو داده و از آن به عنوان دانه قهوه استفاده می کنند. بله! قهوه ایرانی! دم کرده هسته خرما و پودر شده آن بسیار مطبوع است و بعضا مشاهده شده که به عنوان غذای مقوی، به شتر هم داده می شود تا در سفرهای سخت در بیابان خشک و بی آب و علف، توان داشته باشد. خرما، اکسیر تورم پلک چشم و افزایش انرژی جسمی و ضد افسردگی است و اثر مسهلی دارد. خرما مملو از فیبر است که برای بدن ضروری است. مواد رنگی که در خرما وجود دارد، یه آنتی اکسیدان طبیعی فوق العاده قوی است و جلوی ضایعات سرطانی را می گیرد. گفته می شود که بهتر است برای درمان یبوست، مشکلات قلبی، اسهال و کاهش خشونت طلبی و آرامش روان، به خرما پناه بیاورید.
در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت میشده. در ادبیات ساسانی از جمله در کتاب بندهشن از نخل یاد شدهاست. منابع چینی از ایران (در زبان ایشان بوسی، تلفظ چینی پارسی) به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کردهاند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کردهاند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.
انواع خرما در جهان
کسانی که می خواهند سنگ مثانه شان خرد شود از دم کرده آن استفاده کنند. کسانی که یبوست دارند، سعی کنند هنگام استفاده از دم کرده خرما از غذاهای ساده و ملین استفاده کنند، به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز سبب رشد است، فسفری که در خرما وجود دارد سبب سر زنده نگهداشتن سلول های عصبی می شود و برای کمبود آهن بسیار مفید است. نقش مهم خرما در خون سازی و کاهش قند خون و هم چنین عاملی برای تقویت رژیم غذایی سالم بسیار مهم است که باید به آن توجه داشت. خرما معمولا تیره است و گفته شده که خوراکی های تیره، افزایش دهنده حافظه و هوش هستند. خرما را محبوب گیاهخواران می دانند. خرما فواید زیادی دارد. حتی از ضایعات آن، اتانول که نوعی سوخت طبیعی است، تولید می شود. استان کرمان با تولید بیش از نیمی از خرمای کشور، تولید کننده اول خرمای ایران در کنار استان خوزستان محسوب می شود که بازار های صادراتی فراوانی را نیز در اختیار دارد. تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن خرما در استان زر خیر کرمان که یک چهارم آن به خارج از کشور به خصوص کشورهای جنوب شرق آسیا مانند مالزی صادر می شود، نشان دهنده اهمیت راهبردی خرما در اقتصاد این استان است. با تمامی تفاسیر یاد شده در بالا، نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد چون مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال افزایش فشار خون ‘ جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود,در خوردن آن افراط نکنید چرا که دارای قند زیادی است در این صورت آن هایی که لوز المعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آن ها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
از برگ و شاخه درخت خرما سبد و زیرانداز تهیه میکنند. از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل. مردم صحرا هسته درخت خرما را آرد کرده و از آن نان میپزند یا در این هسته را بو داده و از آن بهعنوان قهوه استفاده میکنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و بهعنوان غذای مقوی به شتر های خود میدهند.
انواع خرمای ایران
خرمای استعمران یکی از انواع خرماهایی که در ایران تولید می شود،خرمای استعمران نام دارد. قریب به ۷۰ درصد نخل های خوزستان تولید کننده این خرماست. نیمه خشک بودن آن سبب طول عمر بیشتر و افزایش فرصت فروش آن شده است. پوست ضخیم، از جمله قابلیت های این نوع خرما به شمار می رود. خرمای شاهانی این نام را شاید زیاد شنیده باشید. نام هایی چون شاوانی، شونی و خورک، از دیگر نام های این نوع خرماست. در بیشتر نخلستان های هرم، این نوع خرما برداشت می شود. خرما شاوانی، نرم و خشک و بسیار شیرین و خوش رنگ است. خرمای مضافتی برای عامه مردم، شناخته شده ترین نوع خرما است. طعم عالی و رنگ سیاه آن سبب مخاطب پذیری زیادی شده است. این خرما را در بم کرمان زیاد می بینیم و در واقع خرمای مضافتی بم، مهم ترین خرماهای بازاری کشور را شامل می شود. تهرانی ها، خرمای مضافتی را بیش از سایر خرماها مصرف می کنند. خرمای زاهدی از دیگر خرماهای شناخته شده است. در مناطق خرما خیز جنوب، در سطح وسیع کشت می شود. خاصیت انبار داری خوب و حمل و نقل آسان آن سبب شده تا خرمای زاهدی مخاطبان زیادی در سراسر کشور و حتی آن سوی مرزها داشته باشد.
مصرف خرما به عنوان یی جایگزین برای غذاهای حاوی قند بسیار توصیه می شود زیرا خرما به دلیل داشتن قند طبیعی به راحتی بر روی حافظه کوتاه مدت مغز تاثیر میگذارد و قند نیز خورای مغز است و وقتی این خورای فراهم شود فعالیت خود را به خوبی انجام میدهد. بهترین توصیه به دانش آموزان در زمان امتحانات این است یه شب قبل غذاهای آرام بخش مثل سوپ جو بخورند تا آرامش داشته باشند همچنین کاهو، دوغ و ماست نیز به عنوان غذاهای آرام بخش توصیه میشود.
انواع خرما خوزستان
خرمای کبکاب کبکاب در بهبهان بدست می آید و پر شیره هست. این خرما یکی از اقتصادی ترین خرماهای کشور به شمار می رود و رنگ قهوه ای تیره دارد. هسته بیضی شکل و کشیده آن در کنار میزان چسبندگی زیاد هسته به میوه، از قابلیت های این خرما به شمار می رود. خرمای ربی ربی را یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی استان سیستان و بلوچستان می نامند. خرمای برهی خرمای برهی از عراق است و در ایران نیز کاشت می شود. دیر رس است و مقاومتی در برابر رطوبت از خود نشان نداده است. رنگ خاص خرما که کهربایی تا قهوه ای متمایل به قرمز است، جلوه خاصی به این خرمای ایران داده و البته چسبندگی کلاهک به میوه کم است. خرمای گنطار گنطار یکی از مرغوب ترین خرماهای صادراتی استان خرما خیز ایران یعنی خوزستان است. قابلیت نگهداری بالا و مخاطبان زیاد در خارج از کشور سبب شده تا اکثرا این محصول به بازارهای هدف صادر شود. خرمای آل مهتری از خرماهای مهم استان نفت خیز هرمزگان به شمار می رود و زود رس بوده و ارزش اقتصادی بالا دارد.
مصرف خرما به عنوان یک ماده غذایی، به دلیل اثرات بازدارنده در رشد باکتری عامل پوسیدگی دندان، در پیشگیری از بروز این عارضه موثر است.این تحقیق با هدف تعیین تاثیر عصاره خرما بر رشد باکتری استرپتوکوک میوتانس که عامل اصلی پوسیدگی دندان می باشد، توسط دکتر اشرف سیدی، متخصص پروتزهای دندانی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و جمعی از همکارانش انجام شده است.پوسیدگی دندان شایعترین عفونت باکتریایی در انسان است که اصلیترین عامل شروعکننده آن، استرپتوکوک میوتانس میباشد. نتایج تحقیقات قبلی نشان می داد که بعضی از مواد غذایی میتوانند با جلوگیری از رشد استرپتوکوک میوتانس، مانع از ایجاد پوسیدگی دندان شوند.در این مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این پژوهش پس از کشت استرپتوکوک میوتانس، محیطهای کشت حاوی خرما با استفاده از میوه، شیره و عصاره خرما با غلظتهای مختلف تهیه گردید و میکروب استرپتوکوک میوتانس در این محیطها کشت داده شد. یافتهها حاکی از آن است که پس از ۲۴ ساعت، استرپتوکوک میوتانس در محیطهای با غلظت کم خرما رشد اندکی داشت، ولی با افزایش غلظت خرما میکروارگانیسمها قادر به رشد در محیط کشت نبودند.نتایج نشان میدهد با توجه به نقش باز دارندگی خرما از رشد استرپتوکوک میوتانس میتوان خرما را به عنوان یک ماده غذایی پیشگیری کننده از ایجاد پوسیدگی معرفی کرد.
انواع خرماها
خرمای خضراوی خرمایی از دیار عراق و بیش ترین سطح زیر گشت در خوزستان را بعد از خرمای سعمران دارد. از جمله خرماهای زود رس و نرم به شمار می رود و هسته بیضی شکل با رنگ قهوه ای کم رنگ، با میزان چسبندگی هسته به میوه کم دارد. خرمای خاصویی خرمای خاصویی را اکثرا مردم نمی شناسند. اما از مهم ترین ارقام کشاورزی بهبهان در استان خوزستان به شمار می رود و مرغوب و شیرین است. خرمایی خاص برای مخاطبانی خاص! خرمای شکر خرمایی که نامش شکر است و رنگ و اندازه جالبی دارد! خرمای شکر به نسبت سایر خرماهایی که ذکر کردیم، دارای قند بیش تر است و شیرین تر بوده و رنگ آن در مراحل مختلف رسیدن به ترتیب سبز متمایل به زرد و قهوه ای بوده و از ارقام زودرس و اقتصادی در میان خرما ها محسوب می شود. میوه ای تقریبا خشک است و می توان به عنوان یک میان وعده خوبی طبیعی استفاده کرد. خرمای مرداسنگ اسم عجیب برای خرمایی عجیب! خرمایی معروف در استان کرمان که رنگ میوه زرد و کیفیت عالی دارد. تقریبا در مناطق دیگر کشور برای فروش عرضه نمی شود و اگر خواهان خوردن این خرما هستید، به مناطق جنوب کشور سفر کنید.
انواع خرما
بیشتر بخوایند :
خرما و سرماخوردگی
تعبیر خواب خرما
خرما
- ۹۶/۱۲/۲۵